23 september 2010

Een update-je van de laatste weken. In de week van 14 tot en met 17 september zijn Djuna en Flóki mee geweest naar de paardenvierdaagse. Terwijl wij reden bleven ze achter in de stacaravan die we gehuurd hadden. Dit ging zonder problemen. Beide honden gedroegen zich prima. Djuna heeft hier weer een flink aantal goede ervaringen op gedaan. Donderdags mochten ze lopend met een medebewoner van de stacaravan mee naar de pauzeplek. Ze stonden/zaten al te wachten toen we aan kwamen rijden met de paarden. ik maakte een praatje met een dame met een hond voor ik het pauzeveld op ging. Ze nam haar hond overal mee naar toe. Ik zei, ik de mijne ook vaak, kijk daar zitten ze. Ik floot…. en ja hoor, 2 alerte koppies vlogen overeind. Oh… zei ze, zijn die goed luisterende honden van jou ;). Leuk compliment, het is te hopen dat er meer zo over denken.

Vandaag heb ik met Djuna een test gedaan voor het certificaat van DOA Bezoekdiervrijwilliger om met haar als team gecertificeerd te kunnen gaan werken in ons verpleeghuis. Leuk om op de achterkant van het certificaat te lezen: "Geweldige samenwerking! Een hecht team dat samen zal genieten en vooral veel plezier zal brengen!". Op alle fronten was de beoordeling van Djuna goed. Je kent je eigen hond natuurlijk door en door als het goed is, maar het is wel heel fijn als een buitenstaander met verstand van dit werk, jouw hond ook zo positief beoordeelt. Het is en blijft een dier waar je in allerlei onverwachte situaties mee moet kunnen samenwerken.

Ik ben trots op ons jonkie dat zich iedere keer weer zo stabiel opstelt in allerlei vreemde/afwijkende situaties. We genieten zeker van alle fijne reacties tijdens het werken in "ons" verpleeghuis en daarbuiten.

Djuna hat heute mit mir eine Prüfung gemacht um mit Zertifikat arbeiten zu können in unserem Heim. Mit allen Übungen ist sie als "Gut" beurteilt worden. Algemeiner Eindruck war: "Fabelhafte Zusammenarbeit, ein solides team dass die Arbeit zusammen geniessen wird und das sicher viel Spass bringen wird!

Übersetzt heisst das Zertifikat so etwas wie Tier-unterstützte-Aktivitäte mit freiwilligem Besuchsteam.
Ich bin stoltz Djuna hat das jetzt schon so gut gemacht. Sie hat wirklich Spass an der Arbeit, ob es älteren Leute mit Demenzkrankheit, 3 Kinder die laut schreien und mit Eichenblatt mit ihr spielen, oder Menschen mit einer Behinderung sind macht wirklicht nichts. Sie liebt wirklich alle. Mit anderen Hunden ist sie auch sehr sozial, weiss gleich wass sie machen kann und lassen soll. Ein Bild vom Zertifikat wird später auf ihrem HP gesetzt werden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s