6 februari 2010 Djuna krijgt haar eerste puppytraining

Img_8112aOm kwart over 7 even naar buiten en dan om half 8 nog een ontbijtje, want anders komt de eerste maaltijd van de dag wel erg laat. Na het eten volgen meestal "de gekke vijf minuten", ze pakt dan vaak zelf iets van haar speelgoed en gaat er als een kleine tornado mee lopen rondrennen. Na een paar minuten van haar kussen naar de andere kant van de kamer heen en weer gevlogen te zijn, is er rust en blijft ze op haar kussen met het speelgoed liggen spelen. Flóki en Singha trekken zich daar niets van aan en laten haar rustig uitrazen.

Om half negen gaan we paarden voeren en dan door naar de Kynologenclub Zeist. Een beetje bijtijds, zodat ik Djuna nog even rustig uit kan laten en in "De Bench" nog een kop koffie kan drinken. Img_8116Ook daar zijn de sociale contacten voor onze rode piraña heel erg goed, het is ook gezellig trouwens.
De puppen krijgen 3 kwartier les, een uur is te lang voor het kleine grut, ze worden moe en de aandacht is weg. Leuk om te zien hoe alle honden met elkaar omgaan tijdens het los spelen. Djuna heeft haar voorkeur voor de grote Ieren (pupjes die geboren zijn begin november ;)) Ik heb Djuna niet gewogen, maar ze is zeker nog geen 21 kilo zoals één van deze teefjes wel is…… Ik verwacht dat ze als ze volwassen is op dit gewicht uit zal komen ;). Heerlijk om te zien dat ze zo leuk spelen na afloop van de les. De "Iertjes" zijn letterlijk en figuurlijk sociale KANJERS! Na afloop van de les, hebben we binnen nog koffie gedronken. Djuna en één van de Ieren hebben nog heerlijk liggen spelen. Socialisatie met kinderen is voor mij erg belangrijk. Flóki heeft toen ze jong was in mijn afwezigheid een vervelende ervaring gehad met jonge kinderen, waardoor ze het nog steeds niet prettig vindt om benaderd te worden door jonge kinderen. Ik wil proberen dit met Djuna te voorkomen door haar juist veel goede ervaringen met kinderen te laten opdoen. Het meisje in onderstaand filmpje draagt daar zeker aan bij door haar rustige benadering van beide pups. Dankjewel!

Op de terugweg heeft Djuna bij de dierenspeciaalzaak nog snel even op de weegschaal gestaan, ze woog 6,4 kg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s