27 januari 2010

De wekker ging om 7 uur. Even onder de douche, spullen pakken en aan het ontbijt. Conny probeerde de auto te starten en ja hoor! hij startte. Ze liet hem draaien. We namen afscheid van onze hartelijke gastheer en gastvrouw en bedankten hen voor alle hulp en gezelligheid.

Djuna had die morgen al 2x eten gehad, 1x ‘s morgens heel vroeg en net vlak voor we kwamen. Daar was over nagedacht, voor onderweg had ze lekkere kleine brokjes als tussendoortje. Ze had al eerder een tochtje gemaakt met de auto en totaal geen problemen hiermee gehad. Dat was erg fijn om te horen. We brachten alle spullen naar de auto, maakten nog een foto van pa, ma en Djuna met Kristin en namen afscheid van haar. Het was duidelijk dat ze het moeilijk vond om "haar" pup te laten gaan. Img_8952

We vertrokken. De reis liep voorspoedig. Djuna gaf het duidelijk aan als het tijd werd voor een pitstop, ze deed dan ook keurig vrijwel direct haar behoefte, waarna we weer verder reden. Naarmate we dichter bij de grens met Nederland kwamen, werd de temperatuur steeds hoger, bij de grens was deze rond het vriespunt. We waren blij dat het weer goed bleef en dat we geen problemen als gladheid e.d. tegenkwamen. Rond half 4 waren we in Amerongen. Toen we thuiskwamen begon het licht te spetteren. Alles was keurig getimed dus…… Zeker als je dan tijdens een telefoontje met Duitsland, hoort dat er in Duitsland flinke sneeuwstormen waren diezelfde avond. Net op tijd de dans ontsprongen dus.

Thuisgekomen volgt de kennismaking met Singha en Flóki. Singha is overenthousiast en geeft totaal geen problemen. Flóki vindt dat ze de regie moet houden en laat dit duidelijk merken. Voor een goed gesocialiseerd pupje als Djuna is dit geen probleem, ze kent de roedelregels perfect en gedraagt zich daar ook naar. Wil jij de baas zijn? Prima! Ze reageert snel en alert op Flóki’s signalen. De andere huisgenoten worden ook begroet en het lijkt erop dat ze weinig problemen heeft om zich aan te passen aan haar nieuwe familie. Ze wandelde binnen rond of ze er al hoorde. Conny vertrok snel naar huis, ik kan me goed voorstellen dat ze het ook zat was na die 2 grote ritten. Ze heeft het hele eind achter het stuur gezeten. Dankjewel Conny! Alleen had ik dit niet gedaan.
Voor de nachten hebben we een bench geleend en als ze eens even rust nodig heeft, zodat ze ongestoord kan slapen, want het kan al heel wat lijken, maar ‘t is natuurlijk toch nog maar een onderdeurtje dat veel slaap nodig heeft en alle nieuwe indrukken moet verwerken. Ze heeft direct lekker gegeten, nog wat gespeeld buiten en is toen gaan slapen. Na het avondeten kreeg ze haar laatste maaltijd van die dag. Aan de lijn uitlaten lukt zelfs (al zigzaggend ;), maar ze loopt mee! Tegen bedtijd nog even wat drinken, een plasje doen en dan de bench in……. ze zingt een slaapliedje 😉 en slaapt lekker de hele nacht door.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s