26 januari 2010

Om kwart over 7 ging de wekker, we konden om 8 uur aan het ontbijt. Verse broodjes stonden al klaar toen we boven kwamen. Dat smaakte prima. We besloten om ‘s morgens naar Lübeck te gaan op jacht naar de beroemde "Marzipan". Helaas besloot de auto van Conny, dat 18 graden vorst wel heel erg koud was en startte niet…. We togen weer de trap op en riepen de hulp in van onze gastheer. Helaas pasten de startkabels niet echt goed op de polen van de accu en de auto was door ons niet op gang te krijgen. Onze gastheer heeft een "Werkstatt" gebeld en kreeg te horen dat het even zou duren, maar er kwam iemand kijken. Binnen 20 minuten was er een monteur die de auto starten kon. Hij kwam met de mededeling dat hij dacht dat het niet alleen de accu was. Een paar van de gloeibougies werkten niet meer. In Nederland is de temperatuur een stuk hoger en daardoor was dit probleem nooit eerder opgetreden. Maar de monteur gaf aan dat het toch wel handig zou zijn dit voor de wintersport in orde te maken. Als de auto eenmaal liep en warmgedraaid zou zijn, gaf starten volgens hem geen problemen. We konden dus toch op jacht naar de "Marzipan". In Lübeck hebben we even gezocht waar we onze auto kwijt konden. Van de kleine parkeergarage waar we terecht kwamen, was de inrit erg smal en het was glad. Voorzichtigheid geboden dus….. Uiteindelijk hadden we een plekje en de auto werd geparkeerd. Met in ons achterhoofd nog wel even van "Als hij straks maar….". Het kleine stukje "Lübeck wat we gezien hebben was leuk. Img_8877
Het duurde niet lang of we vonden de winkel met alle mooi uitgestalde dingen van "Marzipan". Img_8882_2
We hebben e.e.a. uitgezocht en ook achterin de winkel wat gedronken. Het was al weer tijd om richting Lebatz. De auto startte gelukkig zonder problemen.
Rond 2 uur hadden we afgesproken met Kristin zodat we de pups nog konden filmen en ook nog foto’s maken. Het was de bedoeling om met het hele spul op pad, zodat we in de sneeuw nog leuke foto’s konden schieten. Dit lukte helaas niet omdat de auto van Kristin het ook koud had ;). Het is gelukt om zowel binnen als buiten een paar filmpjes te maken van de 4 pups, die nog allemaal bij de fokker waren.
Ik kreeg veel informatie. Het is me daar volledig duidelijk geworden dat deze fokker ontzettend veel tijd steekt in een goede start voor haar pups. Zo gauw ze in een ooghoek zag dat er een hondje overeind kwam, na spelen, na slapen, na eten, dan werd het keurig buiten gezet en deed daar ook inderdaad zijn/haar behoefte. Het is haar er ook ontzettend veel aan gelegen de honden te volgen nu ze naar de nieuwe eigenaars gaan.
Rond 5 uur zou de "Zuchtwart" komen voor een laatste controle. We besloten te vertrekken en kregen toen nog het aanbod om een DVD’tje te kijken waarop een film stond, die gemaakt was door een koper van één van hun shelties. Deze sheltie is ingezet als therapiehond bij gehandicapte kinderen. De eigenaresse van de hond had met de kinderen een circusact ingestudeerd met de hond. Zelfs een kind in een rolstoel dat eigenlijk niets kon dan toekijken, genoot met volle teugen toen de hond op zijn rolstoel werd gezet en er een ereronde met hem werd gelopen. Mooi om te zien wat dat ook voor deze kinderen doet!
We spraken af dat we de volgende morgen om half 9 zouden vertrekken.
Toen we vertrokken kwam net de Zuchtwart om het nest voor de laatste keer te controleren. In Duitsland is het bij de vereniging waar de fokker bij aangesloten is, verplicht om je nest 2x grondig te laten inspecteren. Er wordt erg secuur mee omgegaan.
Bij aankomst op ons overnachtingsadres hebben we wat gedronken en een broodje met beenham klaargemaakt. Na contact met Nederland bleek er voor woensdag aan het einde van de middag weeralarm te zijn afgegeven. Het enige dat je dan kunt doen is vroeg naar bed, op tijd vertrekken en als het onderweg niet zou gaan i.v.m. het weer, gewoon stoppen en onderdak zoeken. We spraken af om rond kwart voor 8 te ontbijten, te hopen dat de auto het niet koud had (de slaapzak had Conny op de motorkap gelegd ;)) en om half 9 bij de fokker Djuna af te halen en dan direct te gaan rijden. We gingen vroeg naar bed.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s